Стали відомі подробиці програми інавгурації Зеленського

Стали відомі подробиці програми інавгурації Зеленського

Володимир Зеленський / Фото: УНІАН

Окрім церемонії на обраного президента чекають зустрічі з іноземними делегаціями.

Прес-служба обраного президента України Володимира Зеленського опублікувала подробиці програми інавгурації, що відбудеться 20 травня.

Так, протягом години, від 10:00 до 11:00, Зеленський братиме участь в урочистому засіданні Верховної Ради України з нагоди складання присяги українському народові.

Об 11:05 обраний президент долучиться до в церемонії представлення командувачів видами Збройних Сил України до церемонії підняття державного прапора у Маріїнському палаці.

Об 11:20 разом із першою леді Оленою Зеленською президент привітає голів іноземних делегацій у Маріїнському палаці.

Від 12:00 до 13:30 триватиме зустріч делегацій з нагоди вступу на пост президента. Після цього орієнтовно протягом 2,5 години Зеленський проведе двосторонні зустрічі з главами іноземних делегацій вже в Адміністрації президента.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 20 травня, Володимир Зеленський офіційно вступить у повноваження президента України.  За результатами голосування виборців у другому турі він переміг Петра Порошенка. За його кандидатуру віддали понад 73% голосів. Таким чином, Зеленський стане шостим главою держави після проголошення незалежності України 1991 року. Рішення про дату інавгурації ухвалила Верховна Рада 16 травня. Сам Зеленський наполягав на проведенні інавгурації у вихідний день - 19 травня.  

Підготовка до інавгурації: як команда Зеленського готується до урочистостей

Підготовка до інавгурації: як команда Зеленського готується до урочистостей

 

 

 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація