Сталінськими методами: російська ФСБ буде утримувати Умерова в психіатричній лікарні ще 8 днів

Сталінськими методами: російська ФСБ буде утримувати Умерова в психіатричній лікарні ще 8 днів

Ільмі Умеров / Фото: УНІАН

Його захисники закликали вийти 3 вересня на міжнародну акцію протесту.

ФСБ збирається утримувати заступника голови меджлісу кримських татар і колишнього главу Бахчисарайського району Ільмі Умерова в психіатричній лікарні до 7 вересня - ще 8 днів.

Про це повідомляє його адвокат Марк Фейгін.

"Так вони показують свою "незворушність" під міжнародним тиском", - зазначив він.

Захисники Умерова закликали вийти в суботу, 3 вересня, на міжнародну акцію протесту і солідарності з Ільмі Умеровим #StopKillingIlmiUmerov.

Заступника голови меджлісу звинувачують в організації "масових заворушень, що супроводжувалися насильством і знищенням майна" біля стін ВР Криму в лютому 2014 року, коли там проходив мітинг за єдність України. Лідер кримських татар був затриманий 29 січня 2015 року. У червні колишні адвокати Надії Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов заявили, що вступають у справу як захисники.

ФСБ РФ затримала Умерова в Бахчисараї 12 травня. Так званий "прокурор Республіки Крим" Наталя Поклонська повідомила, що стосовно Умерова порушено кримінальну справу як "члена екстремістської організації "Меджліс кримськотатарського народу".

"В березні 2016 р. громадянин Умеров, перебуваючи на території України, виступав у прямому ефірі українського телеканалу АТR, де публічно закликав до порушення територіальної цілісності РФ. Потім виступ Умерова було розміщено в мережі Інтернет", - заявила Поклонська.

11 серпня так званий "суд" у Сімферополі задовольнив клопотання слідчого доставити Умерова в психіатричний стаціонар для проведення судово-психіатричної експертизи. Під час судового засідання йому стало погано, і "швидка" забрала його в лікарню. 16 серпня співробітники ФСБ Росії вивезли Умерова з лікарні до психдиспансеру для проведення психіатричної експертизи.

ФСБ залишила Ільмі Умерова у психлікарні

ФСБ залишила Ільмі Умерова у психлікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація