Стало відомо, чому суд не заарештував двох фігурантів гучної справи екс-податківців - ЗМІ

Стало відомо, чому суд не заарештував двох фігурантів гучної справи екс-податківців - ЗМІ

Фото: Google

 Силовики розраховують домогтися збільшення розміру застави.

На рішення суду щодо звільнення під заставу колишнього начальника Головного управління Міндоходів в Луганській області Олександра Антипова та екс-глави Державної податкової служби в Полтавській області Володимира Задорожного подали апеляції.

Про це інформує LIGA.net з посиланням на власні джерела.

За словами співрозмовника видання, Антипова суд нібито не заарештував через вік, а Задорожного через проблеми зі здоров'ям. При цьому джерело зазначило, що в апеляції правоохоронці розраховують домогтися застави в 200 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Антіпов підозрюється у перевищені службових повноважень, в участі та організації фінансових схем із розкрадання державних коштів у великих розмірах та в участі у злочинній організації. Екс-чиновнику "світить" до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що раніше колишній керівник Державної податкової служби у Полтавській області Володимир Задорожний, затриманий під час масштабної антикорупційної операції 24 травня, вийшов на волю.

Печерський районний суд Києва вирішив призначити Задорожному запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою.

Екс-податківець зобов'язаний внести заставу у розмірі 12 млн грн та одягнути електронний браслет.

Нагадаємо, масштабну антикорупційну операцію провели Генпрокуратура і МВС. Після обшуків затримали 23 колишніх високих обласних чинів Міністерства доходів і зборів зі східних і південних областей, а також Києва. Над цим спільно працювали 1700 поліцейських і півтисячі працівників прокуратури.

Операція почалася о шостій ранку. Затриманих повезли в ГПУ, де вручають підозри, а звідти в Печерський райсуд для обрання запобіжного заходу. Слідчі будуть просити для всіх арешту. Головний військовий прокурор Анатолій Матіос анонсував, що це не кінець, а тільки перша хвиля гучних затримань.

До того ж він розповів, що "царі і боги періоду режиму Януковича" були затримані завдяки старанням відстороненого голови ГФС Романа Насирова.

Повʼязані теми:

Наступна публікація