Стало відомо, які країни голосували за повернення Росії до ПАРЄ

Стало відомо, які країни голосували за повернення Росії до ПАРЄ

Фото: Сайт Парламентської асамблеї Ради Європи

Російську резолюцію підтримали 118 депутатів.

118 членів Парламентської асамблеї Ради Європи проголосували за повернення Росії до роботи в організації без жодних обмежень.

Результати голосування оприлюднені на сайті Асамблеї. З них видно, що у повному складі за російську резолюцію проголосували делегації з таких країн, як Австрія, Азербайджан, Франція, Ісландія, Іспанія, Італія, Норвегія, Португалія, Сербія, Словаччина, Туреччина та інші.

Майже повністю підтримали повернення Росії до ПАРЄ делегати з Німеччини, Швейцарії, Чехії, Молдови, Нідерландів, Вірменії та інших. 

Із 62 делегатів, які виступили проти, у більшості своїй представляли Польщу, Грузію, Латвію, Литву, Естонію, Велику Британію, Швецію. Українська делегація у повному складі також проголосувала проти російської резолюції.

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко зазначила, що найбільше її вразили голландські депутати. 

"Днями міжнародна слідча група оприлюднила результати трагедії МН17. Встановила причетність росіян до вбивства 280 людей. Сьогодні голландські депутати проголосували за повернення Росії в ПАРЄ. Впевнена чомусь, що вони ніколи не зустрічалися з родинами жертв, не були на похоронах останків…", – написала вона у Facebook.

Геращенко вважає, що українська делегація – "більші європейці, насправді, ніж ті, хто забув своїх вбитих Росією співвітчизників. Продали пам‘ять - заради внеску Росії в РЄ".

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка змінює санкційний механізм. У цьому ж документі запрошують Росію повернутися до роботи у ПАРЄ без обмежень права голосу. 118 делегатів прологосували за, 62 проти, ще 10 утрималися.

Перед цим Парламентська Асамблея Ради Європи відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.

Зазанчимо, у ПАРЄ проголосували за зняття обмежень щодо делегації РФ, які були запроваджені у квітні 2014 року. Раніше повідомлялося, що в разі ухвалення закону без поправок, Росія збирається подати заявку на участь у літній сесії асамблеї. До цього документу позитивно ставиться більшість країн-учасниць ПАРЄ. Однак цей закон дозволить Росії провести до асамблеї щонайменше чотирьох санкційних депутатів. Вони зможуть обійти обмеження, запроваджені проти них в ЄС через агресію Росії на сході України.

Європейські депутати відновлюють членство Росії в Раді Європи

Європейські депутати відновлюють членство Росії в Раді Європи

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація