Стало відомо, хто може стати верховним лідером захопленого талібами Афганістану

Стало відомо, хто може стати верховним лідером захопленого талібами Афганістану

Фото: Associated Press

Таліби хочуть створити уряд, заснований на моделі Ірану.

Таліби хочуть створити уряд, заснований на моделі Ірану — ісламської республіки, де верховний лідер є главою держави і вищим релігійним авторитетом.

Про це інформує індійський портал News-18.

Верховний лідер талібів Хібатулла Ахундзаде, який ніколи не з'являвся на публіці і чиє місцеперебування значною мірою залишалося невідомим, швидше за все, буде головувати в верховній раді, також додали джерела ЗМІ.

Він буде працювати з Кандагара.

Нагадай, що раніше бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" 31 серпня, як тільки останні американські солдати вилетіли з країни, захопили аеропорт Кабула і влаштували "святкову стрілянину". Вони заявили, що Афганістан тепер є "вільним і суверенною державою", оскільки "після 20 років окупації війська США покинули країну".

Додамо, після 15 серпня терористичний рух "Талібан" захопило всі великі міста Афганістану, в тому числі і Кабул. У зв'язку з цим США і інші країни були змушені активізувати евакуацію своїх громадян. Ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні були і залишили країну до 31 серпня.

Нагадаємо:

  • Сполучені Штати завершили виведення своїх військ з Афганістану — з Кабула вилетів останній американський літак. Військова операція, що тривала 20 років, — завершена, це підтвердили в Пентагоні. За два тижні евакуювали понад 120 тисяч людей. Водночас в Афганістані залишилося більше сотні американців, які не змогли дістатися до аеропорту Кабула. Так само як і тисячі афганців, які співпрацювали з США.
  • Міністерство закордонних справ України повідомило, що евакуація громадян з Афганістану продовжиться після 31 серпня. Маршрути повернення українців можуть бути скориговані в залежності від розвитку ситуації в аеропорту Кабула.

Новини світу: що відбувається у Кабулі та що чекає на тих, хто лишився у захопленій талібами країні

Новини світу: що відбувається у Кабулі та що чекає на тих, хто лишився у захопленій талібами країні

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Талібан захопив Афганістан
Наступна публікація