Стало відомо, хто очолив партію "Слуга народу" 

Стало відомо, хто очолив партію "Слуга народу" 

Після призначення екс-керівника партії Івана Баканова першим заступником голови СБУ очільником політсили став Дмитро Разумков.

Партію "Слуга народу" очолив радник президента України з політичних питань Дмитро Разумков.

Про це він повідомив під час прес-конференції.

"Нещодавно відбувся з'їзд партії "Слуга народу". Відбулися зміни в керівництві партії. Іван Баканов, у зв'язку з тим, що він пішов на державну службу, не міг далі обіймати цю посаду (голови партії - прим.ред.). Партія довірила виконувати ці функції мені", - заявив Разумков.

Зазначимо, керівником виборчого штабу став Олександр Корнієнко, а керівником цифрового напряму став Михайло Федоров.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду. Політики відреагували на це по-різному: ми зібрали їхні коментарі з цього приводу.

Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. У прес-службі Зеленського назвали головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Юридична підстава для розпуску – від 2016 року у ВР не існувало коаліції.

За словами голови Адміністрації президента Андрія Богдана, можливим є зменшення строків тендерних закупівель, які будуть проводитися ЦВК для провдення виборів до ВРУ. Окрім цього, Зеленський хоче внести зміни до закону України про вибори, а саме зменшити прохідний бар'єр до 3% та скасувати мажоритарну систему.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Згідно з ним, позачергові вибори відбудуться 21 липня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація