Стало відомо, хто замінить екс-радницю Саакашвілі в Одеській облраді

Стало відомо, хто замінить екс-радницю Саакашвілі в Одеській облраді

Фото: УНІАН

Облрада прийняла складення депутатських повноважень Гайдар.

Депутати Одеської обласної ради достроково припинили депутатські повноваження колишнього російського політика, екс-радниці екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі Марії Гайдар.

Про це повідомляє "Думская".

За даними видання, рішення підтримали 54 депутати.

Зауважимо, Гайдар сама написала заяву про відмову від депутатського мандата за власним бажанням. Причини такого рішення поки невідомі.

Водночас повідомляється, що замість Гайдар депутатом від Блоку Петра Порошенка "Солідарність" став генеральний директор медіа-холдингу "Думська" Юрій Басюк. 

"Юрію Басюку 34 роки. Середню освіту здобував у Одесі та США (за програмою обміну). Закінчив ОНУ імені Мечникова, фахівець з міжнародних відносин. З 2006 по 2012 рік працював журналістом. З 2013 року - генеральний директор ТРК "Моя Одеса" ( "ДумскаяТВ"), з 2015 - керівник медіа-холдингу "Думська". Одружений, виховує двох дітей", - зазначає видання.

Як відомо, Гайдар була обрана до Одеської обласної ради за багатомандатним виборчим округом від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Вона працювала заступником Міхеїла Саакашвілі від липня 2015 до травня 2016 року, займалася соціальними питаннями, зокрема медициною та прийманням громадян.

У серпні 2015 року депутатка отримала громадянство України, а у вересні 2016 року до МЗС РФ надійшло прохання про вихід з російського громадянства

Повʼязані теми:

Наступна публікація