Стало відомо, коли стартує конкурс із обрання керівника САП

Стало відомо, коли стартує конкурс із обрання керівника САП

Фото: Офіс генерального прокурора

Оголошення конкурсу із обрання керівника САП привітали посли G7 та ЄС.

Із понеділка, 25 січня, стартує приймання документів на конкурс із обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у п'ятницю, 22 січня, під час зустрічі з послами країн "Великої Сімки" та Європейського Союзу, передає пресслужба Офісу генпрокурора.

"Від понеділка комісія розпочне приймання документів на конкурс. Нам потрібен потужний керівник САП, який задаватиме тон у розслідуваннях справ про топ-корупцію і покаже гідний результат. Для цього необхідно провести прозорий, чесний, відкритий конкурс, щоб всі могли довіряти особі, яка займе цю посаду", - заявила Венедіктова.

Як зазначається, посли G7 та ЄС також привітали оголошення конкурсу із обрання керівника САП.

Також під час заходу сторони обговорили хід реформи прокуратури, яка вже виходить на фінішну пряму, зокрема завершення атестації прокурорів місцевих прокуратур та військових прокуратур гарнізонів.

Нагадаємо, в ЄС заявили, що Комісія із призначення голови САП повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. У Євросоюзі наголосили, що від дій комісії залежатиме подальша підтримка України.

Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі через обрання глави САП

Безвіз під загрозою: Україна може втратити право на вільні подорожі через обрання глави САП

Повʼязані теми:

Наступна публікація