Стало відомо, скільком кандидатам в президенти ЦВК відмовила у реєстрації

Стало відомо, скільком кандидатам в президенти ЦВК відмовила у реєстрації

Фото: УНІАН

Серед найпопулярніших причин відмови - відсутність грошової застави у розмірі 2,5 мільйона гривень.

В Україні Центральна виборча комісія станом на 4 лютого відмовила у реєстрації кандидатом у президенти 24 особам.

Про це заявив речник ЦВК Костянтин Хівренко, - пише "Громадське".

За його словами, підстави для відмови - "тривіальні".

"Зазвичай підстави такі: не внесення грошової застави у розмірі 2,5 мільйона гривень, неповний перелік документів із тих, що передбачені законодавством, помилки і неточності в документах", - зауважив ві.

"Були пару прецедентів, коли це надсилалось поштою або електронною поштою", - резюмував спікер.

ЦВК завершила прийом документів від кандидатів у президенти України

ЦВК завершила прийом документів від кандидатів у президенти України

Нагадаємо, 3 лютого Центральна виборча комісія завершила прийом документів для реєстрації кандидатами на виборах президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року.

Загалом документи подали 89 осіб, причому 17 із них - в останній день подання документів. Зокрема, йдеться про висунутого партією "Сила людей" журналіста Дмитра Гнапа та нардепа Надію Савченко, документи замість якої до Центрвиборчкому принесла її сестра, причому без застави у 2,5 млн грн.

Зараз у ЦВК є ще час для розгляду всіх поданих заявок. Цей термін спливе 8 лютого включно, а вже 9 лютого Центрвиборчком мусить оприлюднити остаточний список кандидатів у президенти України.

Як повідомлялося, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року.

Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням. Ознайомитись з повним переліком декларацій кандидатів можна тут: Будинки, земля і мільйони готівкою. Декларації кандидатів у президенти України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація