"Ставить країну в складне становище": Кравчук заявив, що не підтримує позицію Медведчука щодо Донбасу

"Ставить країну в складне становище": Кравчук заявив, що не підтримує позицію Медведчука щодо Донбасу

Фото: УНІАН

Водночас Кравчук не виключає спілкування з Медведчуком.

Перший президент України і голова делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук розповів про свої взаємини з нардепом від "Опозиційної платформи - За життя" Віктором Медведчуком. За його словами, зв'язок вони не підтримують вже п'ять років.

Про це він сказав в інтерв'ю спецпроєкту "Радіо Свободи" "Донбас Реалії".

"Я п’ять років з Віктором Медведчуком не спілкувався навіть по телефону. П’ять років", - запевнив Кравчук. 

Він також заявив, що позиція Медведчука щодо Донбасу не може бути підтримана Україною, тому що ставить країну в складне становище, хоча "він має право на свою позицію". Кравчук не виключає спілкування з Медведчуком, але тим не менш не готовий  підписувати "будь-який документ", запропонований його політичною силою.

"Я буду думати, аналізувати, і не тільки я, а всі ми разом взяті. Для того, щоб нас, знову ж таки, повторюю, не ввели в оману", - сказав голова делегації в ТКГ. 

На запитання журналістів, чи хотів би він залучити Медведчука до участі переговорів з врегулювання ситуації на Донбасі, Кравчук не дав відповіді.

"Я не знаю, мені спочатку треба розібратися. Я тільки п’ять днів як працюю головою українською делегації. Коли ви зустрінетеся зі мною хоча б через місяць, я зможу відповісти на ваше запитання", - пояснив він. 

Нагадаємо, Леонід Кравчук розповів, з ким з людей з ОРДЛО він би сів за стіл переговорів. Це  - люди, які не брали участь у війні і представляють громадянське суспільство. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація