Столтенберг запросив Зеленського відвідати штаб-квартиру НАТО

Столтенберг запросив Зеленського відвідати штаб-квартиру НАТО

Фото: Associated Press

Очільник Альянсу запевнив у подальшій підтримці України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зателефонував новообраному президенту України Володимиру Зеленському.

Про це Столтенберг написав на своїй сторінці у Twitter.

"Щойно розмовляв з обраним президентом України Володимиром Зеленським. Привітав його з перемогою і запросив відвідати штаб-квартиру НАТО в найближчому майбутньому", – зазначив керівник Альянсу.

Столтенберг також запевнив, що НАТО продовжить надавати сильну політичну та практичну підтримку Україні.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав дати першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців.   

Світові лідери і міжнародні організації вітають Володимира Зеленського з перемогою

Світові лідери і міжнародні організації вітають Володимира Зеленського з перемогою

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація