Сторінки Вселенського патріарха та екзархів атакують хакери – Клімкін

Сторінки Вселенського патріарха та екзархів атакують хакери – Клімкін

Фото: Reuters

Міністр вважає це святотатством.

Спілкування з екзархами Вселенського патріарха Варфоломія лишило по собі багато вражень. У цьому зізнався в соціальних мережах міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Він також повідомив, що просування справи української автокефалії супроводжується активністю хакерів у мережі. "Останнім часом і на Фанар, і на Вселенський Патріархат, і на самих екзархів відбуваються масовані кібератаки. От дійсно, для тих, хто за цим стоїть, немає нічого святого!", - заявив Клімкін.

Посланці Вселенського Патріарха прибули до Києва та встигли поспілкуватися з президентом

Посланці Вселенського Патріарха прибули до Києва та встигли поспілкуватися з президентом

Одночасно міністр піддав критиці тези, озвучені нещодавно предстоятелем церкви Московського патріархату в Україні митрополитом Онуфрієм – зокрема, щодо втрати авторитету Вселенським патріархатом разом із падінням Візантійської імперії. Клімкін заявив, що здивований такою підміною духовного авторитету і політичної могутності, особливо ж з уст представника церкви. "Остаточно спантеличив мене аргумент щодо того, що Константинопольській православній церкві не пощастило було розташовуватись на території Туреччини, “де навіть віри православної немає”. Я так розумію, що для РПЦ тепер Александрійський, Єрусалимський, Антіохійський патріархати теж втрачають легітимність?", - зауважив міністр.

Як повідомлялося, Українська православна церква перебуває на фінішній прямій до створення автокефалії. Про це висловилися екзархи Вселенського Патріархату архієпископ Даниїл та єпископ Іларіон на зустрічі з президентом Петром Порошенком. "Ми приїхали з незвичайною місією – представляємо особисто Вселенського патріарха Варфоломія й одночасно священний Синод Вселенської патріархії Константинопольської для того, щоб продовжити працю над вже вирішеним питанням, що початок процесу надання автокефалії Українській православній церкві розпочався", — заявив архієпископ Даниїл.

Повʼязані теми:

Наступна публікація