"Страсбурзька змова": у ПАРЄ відхилили понад 200 українських поправок до резолюції щодо Росії

"Страсбурзька змова": у ПАРЄ відхилили понад 200 українських поправок до резолюції щодо Росії

"Страсбурзька змова": у ПАРЄ відхилили понад 200 українських поправок до резолюції щодо Росії

Фото: Ірина Геращенко/Facebook

Українська делегація буде і надалі заперечувати повноваження росіян в організації.

Парламентська Асамблея Ради Європи відхилила понад 200 поправок, які підготувала українська делегація задля блокування повернення російської делегації до цієї організації.

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради, член української делегації у ПАРЄ Ірина Геращенко.

За її словами, у залі поставили питання про повернення доповіді щодо російської делегації у комітет для розгляду поправок. За це проголосували лише 52 члени ПАРЄ, 110 були проти.

"Приблизно такий розклад зараз в ПАРЄ, де відбувається справжня Страсбурзька змова деяких європейських політиків і делегацій", – написала Геращенко.

Інший член української делегації у ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв зі свого боку заявив, що більшість виступів під час дебатів в організації за Україну.

"Але більшість, яка голосує, сидить тихо. Вони опускають очі, вони намагаються мало говорити з нами - вони розуміють, що неправі, але є директива. Люди, які вчать нас парламентаризму, самі, коли треба, опиняються слухняними виконавцями чужої волі, інструментами, а не тими, хто вирішує самостійно. Сьогодні в ПАРЄ це було видно яскраво, як ніколи", - зазначив парламентар. 

Ар'єв додав, "бій триває" і триватиме до середи.

"Особливо після того, як росіяни завтра вранці зайдуть в цю залу: ми будемо заперечувати їхні повноваження, як у 2014 та 2015. І, так, ми, українська делегація в ПАРЄ, сьогодні єдині, як завжди.є. Навіть, якщо сукупна політична доцільність кількох європейських столиць переїде бульдозером цінності і принципи, ми стоїмо до останнього", – написав депутат у Facebook.

Українська делегація б‘ється як завжди. Під дикі воплі російських пропагандистів, які в коридорі захлинаються в...

Опубліковано Volodymyr Ariev Понеділок, 24 червня 2019 р.

Нагадаємо, у ПАРЄ голосуватимуть за зняття обмежень щодо делегації РФ, які були запровадженні у квітні 2014 року. У разі ухвалення закону без поправок, Росія збирається подати заявку на участь у літній сесії асамблеї. До цього документу позитивно ставиться більшість країн-учасниць ПАРЄ. Однак цей закон дозволить Росії провести до асамблеї щонайменше чотирьох санкційних депутатів. Вони зможуть обійти обмеження, запроваджені проти них в ЄС через агресію Росії на сході України.

Європейські депутати відновлюють членство Росії в Раді Європи

Європейські депутати відновлюють членство Росії в Раді Європи

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація