"Страшний приклад недбальства й безвідповідальності водіїв": Зеленський відреагував на моторошну ДТП під Києвом

"Страшний приклад недбальства й безвідповідальності водіїв": Зеленський відреагував на моторошну ДТП під Києвом

Фото: УНІАН

Нині у Верховній Раді перебуває законопроєкт щодо посилення відповідальності за вчинення ДТП у стані сп’яніння.

Смертельна ДТП на Столичному шосе під Києвом, яка забрала життя двох дорослих та двох дітей, є прикладом "недбальства й безвідповідальності деяких водіїв".

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради 13 липня.

"ДТП на Столичному шосе поблизу Києва – останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це – не перша аварія, спричинена цим водієм. Законодавча відповідальність за такі випадки – це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної родини й кожного українця", – наголосив він.

Також Зеленський назвав надзвичайно важливим законопроєкт №2695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху", що посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння, який нині перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Зазначимо, законопроєкт збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за залишення місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності.

Як запевнив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, ухвалення цього законопроєкту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП.

Нагадаємо, 12 липня на Столичному шосе поблизу селища Козин водій "Мерседеса" вилетів на зустрічну смугу, де врізався у "Хюндай". В автівці одразу загинули чоловік, жінка та їхня 8-річна донька. Згодом від травм помер і 10-річний хлопчик. За життя ще однієї дитини - 12-річного хлопчика - борються лікарі. 

Через п'яного водія у ДТП під Києвом загинула ціла родина

Через п'яного водія у ДТП під Києвом загинула ціла родина

У крові водія-винуватця Антона Желепи виявили 1,37 проміле алкоголю. "Мерседес" був оголошений у розшук за 20 хвилин після ДТП.

Раніше у Мережі з'явилася інформація про минуле чоловіка, який влаштував смертельну ДТП у Козині. Виявляється, що 13 років тому Антон Желепа був засуджений за завдання травм правоохоронцеві, а десять років тому вчинив аварію, у якій загинула жінка. Відсидів три роки. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація