"Страждають львів'яни, я також буду страждати". Березюк пообіцяв провести ніч під АП

"Страждають львів'яни, я також буду страждати". Березюк пообіцяв провести ніч під АП

Олег Березюк під Верховною Радою / Фото: facebook.com/yan.dobronosov

Нардеп переклав відповідальність за ситуацію у Львові на президента і главу уряду. 

Очільник фракції "Самопоміч" Олег Березюк, який оголосив голодування 19 червня, пообіцяв ночувати під будівлею Адміністрацією президента.

Народний обранець стверджує, що вживатиме лише воду

"Президентська адміністрація це розпочала, вона й має це закінчити, тому що прем'єр-міністр виглядає залежним від рішень. І перестати знущатися над людьми у Львові, вони прекрасно знають, що робити. Цей план лежить рік… Я тут буду ночувати. Я буду вживати тільки воду. Далі все залежить від президента України і прем'єр-міністра", - наводить "112.Україна" цитату Березюка.

Він стверджує, що минулого тижня був у Львові і багато ходив вулицями, аби подивитися на ситуацію.

"Як лікар, я походив, як людина, я подивився, як народний депутат, я маю обов'язок щось робити. За рік я побачив деспотичну владу, яка глуха. Якщо страждають львів'яни, постраждає й Україна. Якщо страждають львів'яни, я також буду страждати", - наголосив політик.

Примітно, що свою акцію під АП Березюк влаштував саме й той день, коли президент України Петро Порошенко відбув до США. Нардеп від БПП Ірина Луценко заявила про те,  що "вигідно голодувати, коли президент займається державними справами". 

"Це не функція президента і Адміністрації президента – вивозити зі Львова сміття. На це підв'язався Садовий. Для того львів'яни платять в місцевий бюджет податки", - наводить її цитату "Українська правда".

Спікер парламенту Андрій Парубій, натомість, висловив сподівання, що невдовзі питання буде вирішено і Березюк припинить голодувати.

"Я сподіваюсь дуже швидко з'являться підстави, щоб Олег Березюк припинив голодування", - сказав він. 

Як повідомлялося раніше, у Львові від літа минулого року тривають проблеми із вивозом сміття через закриття Грибовицького звалища, де сталася пожежа. Мер Львова Андрій Садовий звернувся до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через продовження "сміттєвої блокади". Очільник міста стверджував, що спроби тимчасово вивозити відходи на інші полігони наштовхнулися на "системний та організований опір", а директорам інших сміттєвих полігонів, куди побутові відходи хотіли відвозити тимчасово, відчули тиск і погрози.

Згодом прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з регіонами заявив, що уряд може виділити з держбюджету 50 млн грн для облаштування у Львові міського сміттєвого полігону.

Садовий заявляє, що сміттєва блокада Львова досі триває

Садовий заявляє, що сміттєва блокада Львова досі триває

  

Повʼязані теми:

Наступна публікація