Суд арештував активи медіахолдингу Курченка

Суд арештував активи медіахолдингу Курченка

Фото: Фокус

Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури.

Печерський районний суд міста Києва арештував активи медіахолдингу UMH, які належать олігарху-втікачу, "бухгалтеру сім'ї Януковича" Сергію Курченку.

Про це йдеться у рішенні суду.

Прокурори подали до суду клопотання про арешт активів медіахолдингу UMH Сергія Курченка за підозрою в ухиленні від сплати податків, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

"Дослідивши в нарадчій кімнаті матеріали, надані органом досудового розслідування, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання", - йдеться у постанові суду.

Таким чином, арешт було накладено на цінні папери, корпоративні права та майно Курченка у медіахолдингу.

Як відомо, до складу UMH входять такі українські видання, як "Комсомольська правда в Україні", "Корреспондент", "Аргументи і факти", Forbes, Vogue, ресурси Bigmir.net, Football.ua, а також радіостанції "Ретро", NRJ, "Авторадіо" та інше.

Медіахолдинг UMH заснований бізнесменом, екс-главою Адміністрації президента України Борисом Ложкіним. 2013 року він продав його олігарху Сергію Курченку. Угоду називали однією з наймасштабніших того року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація