Суд дозволив здійснювати спецрозслідування щодо олігарха-втікача Курченка

Суд дозволив здійснювати спецрозслідування щодо олігарха-втікача Курченка

Фото: ФК Металіст

Курченку інкримінують завдання понад 14 млрд гривень збитків.

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо українського бізнесмена-втікача, "бухгалтера сім'ї Януковича" Сергія Курченка.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook речниця генпрокурора України Лариса Сарган, посилаючись на процесуального керівника у кримінальному провадженні Костянтина Кулика.

"7 березня 2018 року слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Курченка С.В.", - написала вона.

Як уточнила речниця Юрія Луценка, ГПУ отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Сергія Курченка у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодіння чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухилення від сплати податків, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, організація фіктивного підприємництва, тобто створення та придбання суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду.

За даними Сарган, спричинені злочинною організацією збитки, активним учасником якої є Сергій Курченко, сягають понад 14 млрд гривень.

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Костянтин Кулик, 07.03.2018 слідчим суддею Печерського р...

Опубликовано Ларисой Сарган 7 марта 2018 г.

Нагадаємо, раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко і бізнесмен Сергій Курченко завдали Україні збитків на суму 198 млрд гривень.

23 березня 2016 року Генпрокуратура склала повідомлення про підозру Курченку за махінації зі скрапленим газом, внаслідок чого державі було завдано збитків на загальну суму понад 2 млрд грн.

Наприкінці 2017 року Печерський районний суд міста Києва арештував активи медіахолдингу UMH.

Як відомо, до складу UMH входять такі українські видання, як "Комсомольська правда в Україні", "Корреспондент", "Аргументи і факти", Forbes, Vogue, ресурси Bigmir.net, Football.ua, а також радіостанції "Ретро", NRJ, "Авторадіо" та інше.

Медіахолдинг UMH заснований бізнесменом, екс-главою Адміністрації президента України Борисом Ложкіним. 2013 року він продав його олігарху Сергію Курченку. Угоду називали однією з наймасштабніших того року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація