Суд конфіскував у Киви 1,2 млн грн прибутку від жомової ями

Суд конфіскував у Киви 1,2 млн грн прибутку від жомової ями

Фото: УНІАН

За здавання в оренду ями скандальний депутат отримав понад 1,2 млн грн. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок Киви як комісійні доходи.

Вищий антикорупційний суд конфіскував у скандального народного депутата від ОПЗЖ Іллі Киви понад 1,2 млн грн "необґрунтованого доходу". Нардеп стверджував, що отримав ці гроші за передавання в оренду жомової ями.

Про це інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зазначається, що Кива, не будучи власником жомової ями та "не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження неї, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності".

За оренду депутат отримав понад 1,2 млн грн. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок Киви як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій. Ці кошти передадуть до держбюджету.

Нардеп має право оскаржити рішення суду протягом 30 днів.

Дивна історія з жомовою ямою

Нагадаємо, Ілля Кива у своїй декларації  подав як власність, окрім іншого, гараж площею в 394,5 кв. м у Полтавській області і жомову яму такою ж площею.

У 2019 році журналісти з’ясували, що народний депутат з "ОПЗЖ" Ілля Кива задекларував дохід у 1,2 млн гривень від здавання в оренду цієї жомової ями.

За словами розслідувачів передачі "Наші гроші з Денисом Бігусом" яма поросла бур’янами і мала вигляд без жодних ознак якоїсь діяльності навколо.

У травні цього року САП повідомили, що Кива здавав в оренду чужу яму і звернулася до ВАКС з позовом про визнання необґрунтованими доходів, отриманих від здавання її в оренду.

Нагадаємо, що Ілля Кива найчастіше серед нардепів потрапляє в ситуації, які стають темами інтернет-мемів. ТСН.uа розповідав про вісім найгучніших скандалах і курйози, в які потрапляв нардеп за час роботи Ради 9-го скликання.

Новини України: як скандальний нардеп Кива захищав дисертацію

Новини України: як скандальний нардеп Кива захищав дисертацію

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація