Суд наказав оштрафувати Зеленського за демонстрацію виборчого бюлетеня

Суд наказав оштрафувати Зеленського за демонстрацію виборчого бюлетеня

Фото: Associated Press

Штраф складе 850 грн.

13 травня суд наказав оштрафувати обраного президента Володимира Зеленського на 850 гривень за демонстрацію заповненого виборчого бюлетеня під час голосування у другому турі. Також він має заплатити 384 грн судового збору.

Трансляцію з засідання вели УНН.

Зеленського визнали винним у проведення передвиборчої агітації поза визначеними строками. Як зазначається, сам новообраний президент на засідання не з'явився та просив розглянути справу за його відсутності.

Захист Зеленського наполягав на тому, що його дії були ненавмисними, а також заявляв про недоліки у складеному протоколі. Постанову можна оскаржити протягом 10 днів, але адвокати поки не визначились, чи будуть це робити.

 21 квітня Зеленський показав свій бюлетень із хрестиком навпроти кандидата. Згодом до його передвиборчого штабу завітала поліція та склала адмінпротокол.

Зеленський проголосував і показав заповнений бюлетень

Зеленський проголосував і показав заповнений бюлетень

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Ввечері того ж дня з'явилися перші результати екзит-полів. Відповідно до Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%. 

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу. Після оприлюднення даних екзит-полів, Зеленський дав дати першу прес-конференцію, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати обробки 100% електронних бюлетенів. Відповідно до них, Володимир Зеленський отримав більшість голосів майже у всіх регіонах України і набрав 73.22% голосів. Чинний очільник держави Петро Порошенко опинився на другому місці - за нього проголосували 24.45% виборців. 30 квітня Центральна виборча комісія офіційно оголосила результати другого туру президентських виборів та визнала Зеленського обраним президентом України.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація