Суд не переконали агрументи про незаконне затримання Шевцова

Суд не переконали агрументи про незаконне затримання Шевцова

Фото: Інформаційна Вінниччина

Шевцов не потребує госпіталізації.

Вінницький міський суд не задовольнив заяву адвокатів екс-начальника обласного управління Нацполіції Антона Шевцова про незаконність його затримання.

Суд визнав необґрунтованими аргументи адвокатів та підтримав обвинувачення.  Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню.

Одним із аргументів адвокатів, які вимагали звільнення Шевцова прямо із зали суду, було те, що він потребує медичного обстеження.

Суд відкинув цю заяву, оскільки під час обстеження у Чернігівській міській лікарні було з'ясовано, що Шевцов не потребує госпіталізації.

У суботу, 19 березня, відбудеться ще одне засідання суду за такою ж позовною заявою другого адвоката Шевцова - Олександра Лещенка.

Нагадаємо, напередодні, 14 березня, голова Національної поліції Хатія Деканоідзе підписала рапорт про відставку Антона Шевцова. Виконувачем обов'язків начальника поліції області призначено Юрія Педоса, який до цього обіймав посаду першого заступника Шевцова. У поліції зазначили, що в грудні минулого року Педос пройшов атестацію в ряди Нацполіції.

Крім того, ТСН.ua знайшов у соціальній мережі сторінку дружини головного поліціянта Вінниччини. На ній жінка підтримувала агресію РФ проти України, виступала за зміну конституційного ладу в Україні і не приховувала своїх проросійських поглядів. Після широкого резонансу сторінка була закрита для сторонніх осіб. 

Своєю чергою, Шевцов відкинув всі звинувачення в сепаратизмі. Усі повідомлення у ЗМІ він назвав спробою дискредитації.

Також ТСН.ua знайшов сюжет, на якому Шевцов взяв участь у військовому параді в окупованому Севастополі у травні 2014 року.

Повʼязані теми:

Наступна публікація