Друга спроба: суд обирає запобіжний захід Насірову. Онлайн-трансляція

Друга спроба: суд обирає запобіжний захід Насірову. Онлайн-трансляція

Фото: Reuters

Насірову повинні обрати запобіжний захід. 

У неділю, 5 березня, розпочалося засідання суду про обрання запобіжного заходу усуненому від виконання обов'язків голови Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Таке рішення було прийнято пізно ввечері в суботу, 4 березня, у Солом'янському районному суді Києва за клопотанням адвокатів Насірова. Вони наполягали, що стан їхнього підзахисного не дозволяє йому перебувати в суді.

Зазначимо, судове засідання у справі Насірова мало розпочатися о 19:00 суботи, 4 березня. Проте воно почалося із двогодинною затримкою через анонімне повідомлення про замінування будівлі суду. Жодної вибухівки не знайшли. Увесь цей час Насіров лежав на ношах у картері швидкої допомоги на подвір'ї суду. Потім його завезли до будівлі. І щойно розпочалося засідання, Насірову знову викликали лікарів швидкої допомоги. Після обстеження лікарі рекомендували перенести судове слухання, що й зробив суд. Воно має відбутися в неділю, 5 березня, о 10:00.

Причина недуги Насірова невідома. Адвокати з цього приводу відмовляються коментувати. Спочатку повідомлялося, ніби в нього стався інфаркт і йому зробили операцію. Згодом цю інформацію спростували. А в Інституті кардіології, куди його НАБУ доставило на медичну екпертизу, не виявили в Насірова невідкладної кардіографічної патології. Під час уже судового засідання голові ДФС викликали "швидку" - ніби через високий тиск, що й стало пичиною перенесення засідання на ранок.

Відповідно до законодавства, суд має визначитися з обранням запобіжного заходу протягом трьох днів після оголошення підозри Насірову, тобто до 23:57 неділі, 5 березня.

Тим часом нардеп Мустафа Найєм назвав космічну суму можливої застави Насірову - 2 млрд грн. Це найбільша судова застава в історії сучасної України.

Нагадаємо, Насірова затримали в лікарні "Феофанія" в Києві в так званій "справі Онищенка". НАБУ провело обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов'язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього нардепа Олександра Онищенка.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація