Суд обрав запобіжний захід сину Авакова в "справі рюкзаків"

Авакова-молодшого та ще двох осіб підозрюють у розтраті 14 мільйонів гривень.

Солом'янський суд Києва обрав запобіжний захід затриманому в "справі рюкзаків" сину міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру. Сторона обвинувачення просила суд взяти його під арешт із можливістю застави в розмірі 5 млн грн.

Суд вирішив задовольнити прохання сторони обвинувачення частково. Під арешт Авакова не взяли, заставу не призначили. Відпустили його під особисте зобов'язання. Зобов'язали його не виїжджати за місце свого проживання, повідомляти слідство про зміну свого місця проживання, з'являтися до слідчого на допити, здати всі закордонні паспорти, утриматися від спілкування зі свідками. Також на Авакова одягнуть електронний засіб контролю - браслет.

Також суд визнав законним затримання Авакова-молодшого.

Апеляцію на рішення суду сторони можуть подати протягом п'яти днів.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ влаштувало обшуки у квартирі сина глави МВС Арсена Авакова - Олександра. У Бюро наголосили, що дії відбуваються в рамках справи щодо забезпечення МВС рюкзаками.

МВС у відповідь опублікувало офіційну заяву за фактом обшуків у Авакова-молодшого. Дії НАБУ в міністерстві назвали політичними. А сам Аваков впевнений, що син доведе свою невинуватість у суді. Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, своєю чергою, наполягає - у справі немає жодного політичного підтексту, а перед законом рівні всі.

Увечері понеділка, 31 жовтня, НАБУ оголосило підозри Авакову-молодшому та екс-заступнику міністра внутрішніх справ Сергієві Чеботарю. Їх підозрюють у розтраті 14 млн грн. Третій фігурант справи - керівник IТ-компанії Turboseo Володимир Литвин із Харкова.

Син міністра внутрішніх справ Авакова провів ніч у СІЗО

Син міністра внутрішніх справ Авакова провів ніч у СІЗО

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація