Суд переніс засідання у справі екс-міністра оборони Єжеля

Суд переніс засідання у справі екс-міністра оборони Єжеля

Фото: УНІАН

Підготовче засідання у справі відбудеться у серпні.

Солом'янський районний суд Києва переніс на 18 серпня підготовче засідання з розгляду справи проти екс-міністра оборони Михайла Єжеля.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

За її інформацією, причиною перенесення є те, що захисник Єжеля не може ознайомитися з матеріалами справи.

Єжель звинувачується в зловживанні владою і службовим становищем. Йому закидають оборудки із фірмами, що постачали харчі для армії. Через його дії державі було завдано збитки у понад 40 мільйонів гривень.

Зазначається, що у разі непояви Єжеля на засіданні, судді зможуть почати розгляд справи у заочному порядку.

Нагадаємо, торік прокуратура завершила досудове розслідування стосовно ЄжеляГоловною військовою прокуратурою завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за Єжеля у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі насліди.

Єжель підозрюється у тому, що зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних Сил України).

Михайло Єжель обіймав пост глави українського Міноборони з березня 2010 року до лютого 2012 року. У квітні 2013 року колишній президент Віктор Янукович призначив його послом України в Білорусі. Після зміни влади в Києві генеральна прокуратура запідозрила Єжеля в розтраті держкоштів на суму 46,7 млн гривень. В кінці квітня 2015 року посол в Білорусі Михайло Єжель був відкликаний, а в травні президент країни Петро Порошенко звільнив його з посади. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація