Суд починає розгляд справи про розстріл мітингувальників Євромайдану. Серед підозрюваних - Янукович

Суд починає розгляд справи про розстріл мітингувальників Євромайдану. Серед підозрюваних - Янукович

Фото: Reuters

Розгляд справи про держзраду Януковича відклали.

Печерський суд Києва взяв до розгляду клопотання Генпрокуратури про заочну процедуру досудового розслідування у справі про організацію розстрілу мітингувальників під час Революції Гідності.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Крім екс-президента Віктора Януковича, у цьому підозрюють колишніх очільників МВС та СБУ - Захарченка, Якименка та їхніх заступників.

"Якими доказами підтверджується провина Віктора Януковича, я не почув відповіді на це запитання і я впевнений, що жодних доказів немає", - говорить адвокат Януковича Віктор Сердюк.

"Є докази, які вказують безпосередньо на вчинення цих злочинів безпосередньо самим Януковичем, а також його оточенням. Казати про те, що є прямі накази, ми не можемо. Але в цьому випадку, з урахуванням сукупності всіх злочинів, ми можемо говорити про злочин у групі осіб", - каже представник Генпрокуратури Яніс Сімонов.

Засідання суду у справі Януковича перенесли через візит адвоката до екс-президента в Ростов

Засідання суду у справі Януковича перенесли через візит адвоката до екс-президента в Ростов

Тим часом державний адвокат Віктора Януковича полетів до нього в Росію. Через це сьогоднішнє засідання суду у справі про державну зраду перенесли. У письмовій заяві захисника Гераська йдеться про те, що ростовський клієнт не бажає спілкуватися за допомогою телефону та листів. Саме через це адвокат і був змушений поїхати до Росії.

Нагадаємо, нещодавно Генпрокуратурі вдалося повернути до держбюджету 200 мільйонів доларів, украдених Януковичем. Загалом, згідно із науковою експертизою, збитки від діяльності Януковича та його "сім'ї" дорівнюють річному бюджетові держави – 40 млрд доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація