Суд відкинув претензії "опоблоківця" і дозволив провадження щодо охорони Медведчука

Суд відкинув претензії "опоблоківця" і дозволив провадження щодо охорони Медведчука

Фото: ТСН.ua

Справа про перешкоджання журналістській діяльності буде розслідувана.

Комітет парламенту з питань свободи слова виграв суд, пов’язаний з інцидентом навколо охоронців Віктора Медведчука. Ті заважали знімальній групі програми "Схеми", йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Рік тому кореспонденти біля аеропорту "Київ" намагалися зафільмувати приліт політика з Москви, але чоловіки у чорному їх штовхали, провокували і намагалися забрати камеру. Прокуратура порушила провадження, розібратися вирішив і комітет Верховної Ради зі свободи слова.

Комітет парламенту з питань свободи слова виграв суд у підлеглого Віктора Медведчука

Комітет парламенту з питань свободи слова виграв суд у підлеглого Віктора Медведчука

Але такий крок народних депутатів не сподобався їхньому колезі Василю Німченку – обранцю з "Опозиційного блоку", який тісно пов’язаний з Віктором Медведчуком. Він пішов в суд з вимогою заборонити комітету зі свободи слова втручатися в цю ситуацію і навіть виграв у першій інстанції. Але сьогодні апеляційний суд рішення районного скасував.

"Я дуже рада, що сьогодні суд визнав право займатися цією темою, темою безпеки журналістів, темою тих умов, в яких мають працювати журналісти. Мова йде про те, що вісім скликань комітет займався правами журналістів, і дай Боже, щоб так було й далі", - прокоментувала судовий вердикт голова комітету Вікторія Сюмар.

Як повідомлялося, цієї осені націоналісти заявили про напад на офіс лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука у Києві. Відповідне відео оприлюднили лідер організації С14 Євген Карась, а також праворадикальний рух "Традиція і порядок". "Якісь невідомі історики з С14 і "Традиції і порядку" нагадують Медведчуку за Стуса і покривання утримування Путіним українських в'язнів", - написав він до свого відео. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація