Суд відпустив Шабуніна під особисте зобов'язання

Суд відпустив Шабуніна під особисте зобов'язання

Фото: УНІАН

Антикорупціонеру обрали запобіжний захід терміном на два місяці.

Дніпровський районний суд Києва призначив керівнику Центру протидії корупції Віталію Шабуніну, підозрюваному у завданні тілесних ушкоджень блогеру Всеволоду Філімоненку, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання терміном на два місяці.

Відповідну ухвалу зачитав суддя Андрій Курило.

Як зазначається, про застосування особистого зобов'язання щодо антикорупціонера клопотав слідчий.

Нагадаємо, раніше керівнику Центру протидії корупції вручили повістку троє військових у супроводі молодиків з камерою. Водночас Шабунін запевнив, що є непридатним до служби за станом здоров'я, а виклик до військкомату організував один із чиновників. Після цього антикорупціонер прийшов до Дніпровського військкомату у Києві, щоб з'ясувати, чому він отримав повістку. Біля будівлі у нього виникла словесна перепалка з активістом-блогером з Луганщини Всеволодом Філімоненком, який згодом пирснув Шабуніну в обличчя з газового балончика.

Антикорупціонер Шабунін та блогер Філімоненко побилися біля військомату

Антикорупціонер Шабунін та блогер Філімоненко побилися біля військомату

Напередодні, 15 серпня, у Центра повідомляли, що Шабуніну інкримінують  ч. 2 ст. 345-1 – "погроза або насильство щодо журналіста". За такі дії  у разі доведення вини загрожує покарання до 5 років позбавлення волі. Натомість сьогодні, 16 серпня, підозру Шабуніну оголосили за статтею 122 Кримінального кодексу "Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження", максимальне покарання за якої - до трьох років обмеження волі. Як пояснили у прокуратурі, правоохоронці перевіряють, чи причетний Філімоненко до журналістської діяльності.

Повʼязані теми:

Наступна публікація