Суд закрив справу проти Кернеса

Суд закрив справу проти Кернеса

Фото: УНІАН

Рішення можна оскаржити протягом семи днів.

10 серпня Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса та його охоронців. 

Їх підозрювали у викраденні та погрозах вбивством активстів Майдану взимку 2014 року. 

"Місяць тому суд вирішив відмовитися від проведення дебатів, оскільки представники держзвинувачення, потерпілі та їхні адвокати не з'являлися на ряді засідань. Захист Кернеса, посилаючись на закон про захист прав людини, попросив суд відправитися до дорадчої кімнати і прийняти рішення про долю справи", - повідомили в суді.

Сам Кернес після засідання суду назвав справу сфальсифікованою, але очікує апеляції.

За словами судді, рішення можна оскаржити протягом семи днів.

Нагадаємо, мера Харкова Кернеса і його охоронців звинувачують у викраденні, катуванні і погрозах вбити активістів харківського "Євромайдану" Олександра Кутянина і Сергія Ряполова. 

25 січня 2014 року невідомі атакували учасників ходу на підтримку "Євромайдану" у Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів "Євромайдану" – Олександра Кутянина та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів "Євромайдану" не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року ГПУ передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 р ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави. 

ГПУ влаштувала масштабні обшуки у Кернеса та його підлеглих

ГПУ влаштувала масштабні обшуки у Кернеса та його підлеглих

Повʼязані теми:

Наступна публікація