Суд виніс вирок екснардепу, який не вказав у декларації 52 млн грн

Суд виніс вирок екснардепу, який не вказав у декларації 52 млн грн

Фото: Вищий антикорупційний суд/Facebook

Також у документі політика не було елітної нерухомості та приватної фірми.

Вищий антикорупційний суд України ухвалив вирок у справі народного депутата України 8-го скликання, якого звинувачували у поданні недостовірних відомостей до декларації. Про це повідомила пресслужба САП.

Прізвище народного обранця не називається. Слідство встановило, що політик у щорічних деклараціях за 2015 – 2018 роки та у декларації, поданій у серпні 2019 року, перед звільненням із посади народного депутата, не вказав фінансові зобов’язання у розмірі 52 млн гривень, дорогу нерухомість та приватне підприємтсво з часткою у статутному капіталі 98,2%.

Учора, 26 лютого, прокурор САП та ексдепутат підписали угоду про визнання винуватості.

"Вироком Вищого антикорупційного суду затверджено вказану угоду, особу визнано винною за ст. 366-1 КК України та призначено покарання у виді штрафу у сумі 51 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

СУД УХВАЛИВ ВИРОК У СПРАВІ ПРО ОБВИНУВАЧЕННЯ КОЛИШНЬОГО НАРОДНОГО ОБРАНЦЯ У ДЕКЛАРУВАННІ НЕДОСТОВІРНОЇ ІНФОРМАЦІЇ...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Четвер, 27 лютого 2020 р.

Також політика позбавили права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, строком на 1 рік.

Нагадаємо, раніше САП оголосила обвинувальний акт у справі стосовно колишнього очільника однієї з обладміністрацій. Чиновник вказав у декларації недостовірну інформацію за 2015 рік та вніс недостовірні відомості до декларацій особи за 2016 та 2017 роки. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація