Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону

Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону

Фото: УНІАН

Політику призначили штраф.

Колишнього голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі визнали винним у незаконному перетині українського кордону.

Відповідне рішення ухвалив Мостиський суд Львівської області, передає кореспондент ТСН Наталя Волосацька.

Саакашвілі має сплатити штраф у розмірі 3400 грн. Окрім того, він має сплатити судовий збір, який становить 300 грн.

Михеїл Саакашвілі не приїхав на друге засідання Мостиського суду на Львівщині

Михеїл Саакашвілі не приїхав на друге засідання Мостиського суду на Львівщині

Засідання суду відбулося у п'ятницю, 22 вересня. Засідання тривало з 11 ранку до майже десятої години вечора. Суддя був у нарадчій кімнаті протягом чотирьох годин.

Самого Саакашвілі не було, його інтереси представляли два адвокати. Вони вже заявили, що оскаржуватимуть рішення.

Після винесення рішення по Саакашвілі прикордонники вручили адмінпротокол щодо незаконного перетину кордону і його адвокату Маркіяну Галабалі.

Варто зазначити, що сума штрафу, яку має сплатити екс-керівник Одеської ОДА, значно менша за вартість ночі у львівському готелі "Леополіс", де він жив кілька діб після перетину кордону. Нагадаємо, доба проживання в елітному готелі коштує від 6 тис. грн.

Позбавили громадянства Саакашвілі наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик пообіцяв повернутися 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону він дістався автобусом та перетнув його незаконно разом із 60-ма особами. Деякі з них застосовували силу щодо прикордонників. 

Держприкордонслужба України назвала прорив у пункті пропуску "Шегині", внаслідок якого Саакашвілі дістався території України, масовим незаконним порушенням державного кордону

Через прорив кордону на пункті пропуску "Шегині" затримано п'ятеро осіб. Правоохоронцями також встановлені особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу кордону, а також 32 активних учасники тих подій. Понад 100 осіб допитані як свідки. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація