Суддя, яка пішла проти системи, розповіла про спосіб контролю роботи суддів

Суддя, яка пішла проти системи, розповіла про спосіб контролю роботи суддів

Фото: Інтернет-видання "Полтавщина"

Жінка переконана у необхідності створення Антикорупційного суду в Україні.

В Україні потрібно створити Антикорупційний суд, завдяки якому прокурори та судді будуть доводити корупційні справи до логічного завершення. Про це Суддя Жовтневого районного суду Полтави Лариса Гольник, яка вела справу проти полтавського мера Олександра Мамая, розповіла в інтерв'ю ТСН.ua.

"Коли було спілкування з перуанським прокурором, який довів справи щодо президента і високопосадовців у своїй країні, то він якраз і наводив цей позитивний приклад, що у них існував Антикорупційний суд, який надавав можливості прокурорам і суддям довести корупційні справи до логічного завершення. Я думаю, що цей позитивний досвід має бути використаний і в Україні", - розповіла Гольник.

В Україні багато суддів, тому контролювати їх важко. Часто вони відкладають розгляд справ, а роблять щось тільки якщо до якоїсь справи привернута увага громадськості.

"До кожного судді не приставиш контролера, щоб той розглядав справу, а не відкладав її, знаходячи якісь шпаринки для цього. Як показує досвід, якщо громадськість цікавиться, то щось відбувається. А в інших випадках справи потрапляють до певних суддів, і уже стоїть питання, що якийсь дивний розподіл відбувається в судах. Спостерігаються такі випадки, що у голови суду опиняються справи, пов'язані, наприклад, з керівниками комунальних підприємств", - заявила суддя.

За словами Лариси Гольник, вона готова працювати в Антикорупційному суді.

Нагадаємо, раніше Лариса Гольник також розповіла про методи затягування справ у судах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація