Судова реформа в дії. Порошенко взявся за служителів Феміди

Судова реформа в дії. Порошенко взявся за служителів Феміди

Фото: Reuters

Порошенко розповів про звільнення суддів, які виносили незаконні рішення проти євромайданівців.

За порушення присяги найближчим часом буде звільнено близько 20 суддів.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Після відповідних розслідувань, проведених Тимчасовою спеціальною комісією та Вищою радою юстиції я вже підписав укази про звільнення семи суддів, які виносили незаконні рішення щодо учасників акцій протесту", - наголосив він.

За словами глави держави, ще одна суддя буде звільнена наступного тижня.

"14 суддів за поданням ВРЮ має звільнити Верховна Рада", - додав Порошенко.

До того ж президент розповів, що загалом на розгляд Вищої ради юстиції було передано висновок ТСК про наявність ознак порушення присяги у діях 46 суддів: "Наразі, наскільки я поінформований, по 35 справах ВРЮ прийняла остаточні рішення. Із них - по 22 суддях внесла подання про звільнення у зв'язку з порушенням присяги судді".

Окремо глава держави зазначив, що матеріали щодо шістьох суддів направлені до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, на початку лютого президент Петро Порошенко заявив, що вперше в історії України 7,5 тисяч суддів пройдуть процедуру оцінювання, що дозволить виявити корупціонерів і непрофесіоналів. Наступним кроком судової реформи, на думку глави держави, має стати ліквідація недоторканності суддів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація