Суперечки поміж антикорупційними органами в Україні не справляють хорошого враження на Європу - Вагнер

Суперечки поміж антикорупційними органами в Україні не справляють хорошого враження на Європу - Вагнер

Фото: УНІАН

Попри те, що стільки вже зроблено, набагато більше роботи ще попереду, - Вагнер про реформи.

У Брюсселі слідкують інформацією щодо подій навколо НАБУ та Антикорупційної прокуратури і "це не справляє хорошого враження".

Про це заявив керівник Групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер, - пише "Радіо Свобода".

"Ми знаємо про події у Києві. Ми слідкуємо за повідомленнями, хоча це і не наша справа - аналізувати і вирішувати, що саме відбувається....  Безумовно, це не справляє хорошого враження, коли ті, хто мав би боротися з корупцією, більше борються між собою. Або ні - може часом це лише шум у пресі, про який ми не можемо судити, або про який дізнаємося лише за кілька днів", – сказав він. 

Разом з тим,  говорячи про реформи в Україні та враження Брюсселя від них, Вагнер зазначив: "Загальне враження - те, що сталося протягом останніх 3 років - це більше, ніж сталося за попередні 20". 

"Попри те, що стільки вже зроблено, набагато більше роботи ще попереду. І третій момент - і він дійсно важливий - де ми зараз і як все буде рухатися далі? Немає відчуття, що бодай якісь зміни є незворотніми", - зазначив Вагнер. 

"Реформи тривають... Україна вирішила йти цим шляхом і ми готові стояти поруч. Так, є багато питань, наприклад, щодо боротьби з корупцією, але у цілому - ми поруч з Україною", - резюмував він. 

Артем Ситник відреагував на інформацію про "жучки" НАБУ у кабінеті Холодницького

Артем Ситник відреагував на інформацію про "жучки" НАБУ у кабінеті Холодницького

Нещодавно стало відомо, що Назара Холодницького прослуховували. В його кабінеті в акваріумі була знайдена відповідна апаратура. Прослуховуванням займались слідчі ГПУ та НАБУ. Сьогодні, 30 березня, генеральний прокурор Юрій Луценко звернувся до Квалифікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з проханням розглянути питання звільнення керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Холодницького.

Повʼязані теми:

Наступна публікація