Супрун повідомила, що комітет Ради дав "зелене світло" медреформі

Супрун повідомила, що комітет Ради дав "зелене світло" медреформі

Фото: УНІАН

У комітеті таки підписали висновок щодо законопроекту про медреформу.

Перший заступник голови комітету з питань охорони здоров'я, депутат Верховної Ради від фракції Радикальної партії Оксана Корчинська підписала висновок профільного комітету щодо законопроекту "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів".

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише "ЛІГА.net".

"Ольга Богомолець не підписала, але її заступник Оксана Корчинська поставила свій підпис", - зазначила вона.

За словами Супрун, це дозволить винести медреформу на голосування, проте вона має сумнів, що депутати встигнуть розглянути законопроект.

"Сподіваємося, що так. Але бачимо, що дуже повільно проходить голосування", - додала Супрун.

Зазначимо, нардепи вирішили подовжити засідання Ради у четвер, 13 липня, до 20-00, за таке рішення проголосував 231 народний обранець.

Нагадаємо, раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що Богомолець відмовилася підписувати висновок профільного комітету щодо законопроекту "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". Вона наголосила, що таким чином Богомолець блокує можливість голосування закону сьогодні та початку медичної реформи

Згодом стало відомо, що Ольгу Богомолець, яка на вечірньому засіданні Ради повинна була представляти законопроект про фінансування медреформи, госпіталізували.

Цей документ має запустити нову модель фінансування. Він передбачає зміни у фінансуванні лікування, зокрема, заснування системи державного соціального медичного страхування. Застраховані особи можуть отримати медичні послуги та ліки повністю або частково за рахунок коштів державного солідарного медичного страхування в закладах охорони здоров'я будь-якої форми власності та в осіб-підприємців.

Парламентський комітет з питань охорони здоров'я спробує реформувати українську медицину

Парламентський комітет з питань охорони здоров'я спробує реформувати українську медицину

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація