Сурков назвав мінські угоди та домовленості з Медведчуком результатом "мирного плану" Путіна

Сурков назвав мінські угоди та домовленості з Медведчуком результатом "мирного плану" Путіна

Фото: Reuters

На його думку, Росія є "найбільш ефективним миротворецем".

Наступна зустріч зі спеціальним представником Держдепартаменту США щодо України Куртом Расселом і помічником президента РФ Владиславом Сурковим відбудеться у новому році.

Про це Сурков заявив в інтерв'ю ТАСС.

"Швидше за все, вже в новому році. Сподіваюся, що на початку наступного року", - сказав він.

За його словами, Росія виступила в проекті резолюції Радбезу ООН "з реалістичною мирною ініціативою, яку можна реалізувати", яку "приймати треба".

"Ми з Куртом чудово розуміємо один одного. Позиція Росії щодо остаточного замирення Донбасу гранично ясно виражена в нашому проекті резолюції Радбезу ООН. Що тут обговорювати? Приймати треба... Росія виступила з реалістичною і мирною ініціативою, яку можна реалізувати. Той, хто цю ініціативу не підтримує, не хоче миру. Якщо комусь не потрібен мир в Україні, нехай так прямо і говорять. І не пропонує для відводу очей різні химерні контрпроекти", - сказав представник Путіна.

Також він заявив, що "Росія зупинила повномасштабну громадянську війну на Україні".

"Наша країна — найефективніший миротворець. Це очевидно. Саме Росія зупинила повномасштабну громадянську війну в Україні. Нагадаю, що припинення сторонами конфлікту наступальних операцій, перетворення лінії фронту на лінію дотику і взагалі все мінські угоди стали результатом виконання мирного плану Путіна, оприлюдненого влітку 2014 року. Цей план, незважаючи на всі труднощі і затримки, послідовно виконується. Недавня підтримка нашим президентом пропозиції Віктора Медведчука (представник Києва в гуманітарній підгрупі Контактної групи, кум Путіна, - ред.) з обміну полоненими — ще одне тому підтвердження", - сказав Сурков.

Тиск США чи роль "миротворця": чому Медведчук попросив Путіна домовитись з "ЛДНР" про обмін бранцями

Тиск США чи роль "миротворця": чому Медведчук попросив Путіна домовитись з "ЛДНР" про обмін бранцями

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко звернувся до ООН з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Українська сторона наполягає, що миротворці повинні бути присутніми на всій окупованій території Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Порошенко висловив переконання, що миротворча місія ООН на Донбасі буде перешкоджати постачанню військ і зброї бойовикам.

Повʼязані теми:

Наступна публікація