Сусід Сущенка у колонії - українець Виговський. Адвокат розповів про стан політв’язня

Сусід Сущенка у колонії - українець Виговський. Адвокат розповів про стан політв’язня

Фото: Facebook/Марк Фейгін

Український журналіст перебуває у "подвійній в’язниці".

Незаконно засудженого в Росії українського політв’язня, журналіста Романа Сущенка у колонії Кірово-Чепецька відвідав адвокат.

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter громадський захисник Марк Фейгін.

"Роман Сущенко після етапування до колонії перебуває у безпечному місці, тобто в'язниця у в'язниці. Для його безпеки. Сидить в сусідній камері з українцем (Валентином - прим.ред.) Виговським", - написав він.

За словами Фейгіна, до Сущенка його не пропустили, на зустріч пішов лише адвокат.

"Адвокат передає від Сущенка всім привіт, дякує українцям за орден, яким його нагородили. Зі здоров'ям у Романа більш-менш в порядку. Чекає вирішення питання про обмін", - розповів громадський захисник.

Окрім цього Фейгін зазначив, що питання про його допуск до Сущенка буде вирішуватися в грудні.

"Начальник ІК-11 не знає, що робити з ч.4 ст.89 КВК з моїм допуском як "іншої особи". Будуть консультуватися з керівництвом ФСВП. Ну, це так у Росії з законами", - додав він.

Зазначимо, Валентин Виговський був засуджений 2015 року Московським обласним судом до 11 років позбавлення волі за нібито економічне і військове шпигунство в авіакосмічній галузі Росії.

Нагадаємо, Верховний суд Росії 12 вересня підтвердив "законність" вироку політв'язневі, журналісту агентства "Укрінформ" Роману Сущенку, який повинен відсидіти 12 років у російській колонії суворого режиму. Його звинувачують у тому, що під час перебування у Росії 2016 року начебто намагався з'ясувати ймовірність наступу терористів на Донбасі на Маріуполь.

Адвокат Марк Фейгін заявив, що Сущенко готовий в разі потреби просити російського президента Володимира Путіна про помилування.

У листопаді стало відомо, що Сущенка етапували до місця відбування незаконного покарання у Кіровській області Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація