Взяття морського простору під контроль: Кулеба прокоментував перекидання РФ сил в Азовське море

Взяття морського простору під контроль: Кулеба прокоментував перекидання РФ сил в Азовське море

Фото: УНІАН

МЗС допомагає Міноборони в зміцнені ВМС України.

В Азовському морі є велика загроза з боку Російської Федерації.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в інтерв’ю Радіо Свобода.

Керівник українського МЗС називає загрозу безпрецедентно великою. За його словами, відомство допомагає Міноборони в зміцнені ВМС України.

"Перекидання кораблів з Каспійського моря в Азов – це і суттєва безпекова загроза, і в принципі крок до взяття цього морського простору під контроль. Тому всі інструменти, які в нас є, задіяні. Але знову ж таки це юридичні і політичні інструменти. На жаль, життя показує, що іноді силу можна зупинити тільки силою", - наголосив він.

Нагадаємо, всередині квітня загін кораблів Каспійської флотилії Російської Федерації перебазувався у води Чорного моря. Загін складався з 15 кораблів Каспійської флотилії. Зокрема, там було три артилерійських, вісім десантних катерів, а також судна забезпечення.

Понад пів сотні російських винищувачів, бомбардувальників і штурмовиків візьмуть участь у навчаннях над акваторією Чорного моря. У навчаннях задіють літаки оперативно-тактичної авіації об'єднання ВПС і ППО і морської авіації Чорноморського флоту: винищувачі Су-27СМ і Су-30СМ, бомбардувальники Су-24М і Су-34 і штурмовики Су-25см3. Зазначається, що літаки запустять ракети і виконають бомбометання по морських цілях.

Що зупинить Путіна: зброя, гроші чи дипломатія

Що зупинить Путіна: зброя, гроші чи дипломатія

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація