Свавілля чи торжество справедливості. Як політики сприйняли перевибори у Кривому Розі

Свавілля чи торжество справедливості. Як політики сприйняли перевибори у Кривому Розі

Криворожани протестують проти чинного мера і вимагають перевиборів / Фото: УНІАН

Перевибори мера Кривого Рогу призначені на 27 березня 2016 року.

Верховною Радою України було прийнято рішення про проведення перевиборів у Кривому Розі Дніпропетровської області.

За таке рішення проголосували 239 депутатів. Позачергові вибори мера Кривого Рогу призначені на 27 березня 2016 року, до цього часу повноваження Юрія Вілкула повинні бути припинені. Варто зазначити, що прийнятий закон має бути підписаний президентом України Петром Порошенкоv, після чого він набуде чинності.

У зв'язку з цим, народний депутат України Єгор Соболєв на своїй сторінці в Facebook заявив, що поки "це не перемога на виборах мера. Їх ще потрібно організувати, запросити спостерігачів з усієї України та Європи і чесно порахувати вибір криворожан".

Перевибори мера у Кривому Розі відбудуться 27 березня

Перевибори мера у Кривому Розі відбудуться 27 березня

Юрій Милобог, який програв місцеві вибори Юрію Вілкулу, зауважив, що "ми ще не перемогли, ми взяли тільки перший рубіж. Зараз необхідно мобілізуватися і не дати їм жодного шансу".

Юрій Вілкул, як і його син нардеп Олександр Вілкул, стурбовані таким рішенням. Вілкул-молодший назвав це "конституційним свавіллям" і назвав усіх причетних до перевиборів "бандою рейдерів, які хочуть захопити Кривий Ріг".

Ситуація в місті не вщухає ще з виборів міського голови. Тоді в першому турі з значним відривом переміг Юрій Вілкул від "Опозиційного блоку", отримавши 45% голосів, на другому місці опинився Юрій Милобог від партії "Самопоміч" - 10%. Після проведення другого туру Вілкул отримав більше 50% голосів і тим самим очолив посаду мера.

Згодом, слідчою комісією Верховної Ради, яка займається розслідуванням фальсифікацій під час місцевих виборів було зафіксовано безліч порушень, зокрема - масові фальсифікації і аномальні явки на виборчих дільницях. Також було відкрито кримінальну справу за фактом фальсифікацій.

На народне віче в Кривому Розі прийшли сотні людей / Фото: УНІАН

Своєю чергою, жителі Кривого Рогу не прийняли результатів виборів і кілька разів організовували народне віче, вимагаючи провести перевибори. Після чого, активісти вирішили приїхати в Київ та під Верховною Радою вимагати у парламенту перевиборів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація