Свідок розповів, як "діамантові прокурори" отримали величезний хабар

Свідок розповів, як "діамантові прокурори" отримали величезний хабар

Олександр Корнієць / Фото: УНІАН

200 тис. доларів "виплачували" в три етапи.

Хабар у сумі 200 тис. доларів так званим "діамантовим прокурорам" передавався трьома частинами з метою припинення незаконних перевірок підприємства "Чистий ґрунт" та ТОВ "Гідроекоресурс".

Про це повідомив один із інвесторів ТОВ "Гідроекоресурс" Баранович під час судового засідання Голосіївського районного суду Києва у справі за обвинуваченням в хабарництві "діамантових прокурорів" Володимира Шапакіна та Олександра Корнійця, передає УНІАН.

"У квітні 2015 року ми зрозуміли, що всі юридичні засоби для захисту підприємства вичерпані, оскільки перевірки не припинялися, а прокуратура на скарги не реагувала, тому почали шукати варіанти вирішення проблеми", - сказав він. 

За словами Барановича, на зборах засновників підприємства пролунала пропозиція звернутися до Генеральної прокуратури України, щоб вирішити питання, оскільки в ній в одного із партнерів є знайомі. Продовжуючи тему, свідок зазначив, що з часом керівництву підприємства була названа сума "для вирішення питання" - 200 тис. доларів. 

Баранович зазначив, що виплата проходила в три етапи. На першому етапі було сплачено 50 тис. доларів для розблокування і зняття охорони з об'єкту, ще 100 тис. передбачалося сплатити за закриття кримінальних справ, повернення документації, а ще 50 тис. доларів мали бути передані по завершенню вище названих процедур. 
Свідок також пояснив, що підприємство не займалося видобутком піску, а займалося чисткою дна водоймищ, проте під час чисельних перевірок ніхто з перевіряльників не хотів дивитися документів. 

"Я такі дії перевіряльників органів і прокуратури розцінюю як спробу спеціально знищити підприємство", - сказав свідок.

“Діамантовий прокурор” Корнієць матиме охорону державним коштом

“Діамантовий прокурор” Корнієць матиме охорону державним коштом

Нагадємо, Олександру Корнійцю та Володимиру Шапакіну закидають хабарництво та корупційну змову. Під час обшуку у них вилучили півмільйона доларів та діамантів на півмільйона гривень. Слухання справи "діамантових прокурорів" досі триває.

Повʼязані теми:

Наступна публікація