Світ має підтримати Україну у захисті суверенітету і територій - Томбінський

Світ має підтримати Україну у захисті суверенітету і територій - Томбінський

Фото: Facebook/European Union in Ukraine

Глава представництва ЄС зауважив, що Україна зараз платить високу ціну за угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Демократичний світ має підтримати Україну у захисті її суверенітету і територіальної цілісності.

Про це 21 травня під час офіційного відкриття Дня Європи в Україні заявив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Солідарність і підтримка демократичного світу мають допомогти Україні захистити свою суверенітет і територію, а також створити таку систему, яка дозволить повною мірою використовувати потенціал багатства України", - зазначив він.

Томбінський нагадав, що угода про асоціацію України з ЄС, "за яку Україна зараз платить високу ціну, визначає подальший курс реформ".

У свою чергу віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе висловила переконання, що Україна отримає безвізовий режим з Євросоюзом у 2016 році.

"Я переконана, що цьогоріч Україна отримає безвізовий режим з Європою. Це буде "першою ластівкою" результатів наших з вами євроінтеграційних зусиль", - зазначила вона.

У святкуванні Дня Європи в Україні на Михайлівській площі в столиці взяли участь представники посольств країн - членів ЄС.

На площі розташовано стенди фотографіями на тему "Україна - ЄС", присутня символіка України та ЄС, на сцені виступили дитячі та юнацькі музичні колективи.

Повʼязані теми:

Наступна публікація