Світовий банк назвав дві найбільш важливі реформи, які дадуть Україні реальне зростання

Світовий банк назвав дві найбільш важливі реформи, які дадуть Україні реальне зростання

Директор Світового банку по Україні Сату Кахконен. / Фото: Reuters

Директор банку вітає заяву Порошенка про зміни законопроекту про антикорупційний суд.

Світовий банк очікує, що законопроект про створення антикорупційного суду в Україні буде доопрацьований з урахуванням міжнародної критики.

Про це в інтерв'ю Рейтер сказала директор банку по Україні Сату Кахконен.

Вона привітала заяву президента України Петра Порошенка, що його проект закону може бути змінений після голосування в першому читанні у парламенті.

"Я дуже вітаю цю заяву", - сказала Кахконен.

Речник ЄС роз'яснив позицію щодо законопроекту про Антикорупційний суд України

Речник ЄС роз'яснив позицію щодо законопроекту про Антикорупційний суд України

"Дивлячись у майбутнє, буду я налаштована оптимістично чи песимістично, це багато в чому буде залежати від того, що станеться з антикорупційним судом та земельною реформою", - сказала вона, відповідаючи на запитання про загальні перспективи для України.

За словами Кахконен, це дві основні реформи, "за якими спостерігають багато людей, інвестори спостерігають".

"Це дві реформи, які дійсно важливі для інвестицій і для приходу інвесторів, і для того, щоб в Україні почалося реальне зростання", - сказала директор банку.

Кахконен зазначила, що робота над земельною реформою потихеньку просувається вперед, і вона вже дуже добре підготовлена. Крім того, перед Новим роком Світовий банк отримав сигнали про те, що ця реформа буде на порядку денному українського уряду на початку 2018 року.

Також Кахконен сказала, що Світовий банк як і раніше працює з урядом над зауваженнями до пенсійної реформи, ухваленої в жовтні минулого року.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вніс до парламенту проект закону про Вищий антикорупційний суд 22 грудня. Раніше у МВФ заявили, що пункти цього документа суперечать зобов'язанням, які вона взяла на себе перед міжнародними партнерами.

У відповідь на що Порошенко зазначив, що проект закону про Вищий антикорупційний суд розроблено відповідно до Конституції України та згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії

Також у Світовому банку вважають, що ухвалення закону про Антикорупційний суд у редакції, запропонованій Порошенком, є неприпустимим.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація