Свободівці привезли функціонерам ФІФА націоналістичні символи

Свободівці привезли функціонерам ФІФА націоналістичні символи

ФІФА отримала націоналістичну літературу / Фото: Прес-служба ВО Свобода

Політики спеціально їздили до Цюриху.

Народні депутати від ВО "Свобода" передали до ФІФА літературу про українську націоналістичну символіку, щоб вирішити конфлікт.

Про це в ефірі "Шустер.Live" повідомив депутат Олексій Кайда.

"Сьогодні Ігор Мірошниченко і Андрій Ільєнко перебували в Цюріху і передали англомовну літературу про українських героїв, українську символіку. Вони пообіцяли за тиждень нашим депутатам дати свої висновки", - сказав депутат, пише "Українська правда".

На питання, чи потрібен Україні закон про заборону використання фашистської символіки, Кайда заявив, що "в тих радах, де "Свобода" має якийсь вплив, було ухвалено рішення про заборону комуністичної і нацистської символіки на території цих громад".

Як відомо, 27 версня ФІФА покарала національну команду та "Арену-Львів", яка не зможе приймати матчі збірної до 2018 року. Причина рішення – використання забороненої символіки під час матчу із збірною Сан-Маріно у Львові.

Проте згодом ФІФА призупинила рішення про проведення матчу збірної України при порожніх трибунах. Про це на прес-конференції у ФФУ повідомив президент української федерації Анатолій Коньков.

Повʼязані теми:

Наступна публікація