Сюмар нагадала, що за проведення реформ відповідають всі, хто делегував своїх міністрів до уряду

Сюмар нагадала, що за проведення реформ відповідають всі, хто делегував своїх міністрів до уряду

Весь Кабмін повинен відповідати за реформи / Фото: kmu.gov.ua

Від "Народного фронту" в уряді працює прем'єр і троє міністрів.

За проведення реформ в Україні повинні нести відповідальність усі міністри українського Уряду і партії, які їх делегували, а не лише прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар у четвер  в ефірі телеканалу "1+1".

"Кабінет міністрів – це колегіальний орган, і всі рішення там приймаються більшістю міністрів. Від "Народного фронту" там немає більшості міністрів - є пррем'єр-міністр і троє міністрів", - сказала вона.

"Там є міністр юстиції Павло Петренко, який робить багато позитивних речей. Це і люстрація, і дії, які спрямовані на відкритість органів влади тощо", - зазначила представник "Народного фронту".

"Арсен Аваков, який розпочав боротьбу з корупцією і забрав справу Бочковського з Генпрокуратури, бо вона там вмерти могла. Саме міліція взяла на себе відповідальність доводити її до кінця. І міністр культури В'ячеслав Кириленко - пакет із декомунізації є дуже важливим", - сказала народний депутат.

За словами Вікторії Сюмар, всі інші міністри - це квота політичних сил, які входять до коаліції, і саме ті, хто їх делегував до уряду, мають нести відповідальність за своїх представників і за їхню роботу на цих посадах.

Наступна публікація