"Так званий закон": у Москві в реінтеграції Донбасу вгледіли підготовку до нової війни та Порошенка-диктатора

"Так званий закон": у Москві в реінтеграції Донбасу вгледіли підготовку до нової війни та Порошенка-диктатора

Фото: Міністерство закордонних справ Росіії

Російські дипломати різко відреагували на схвалений українським парламентом документ.

Прийнятий Верховною Радою України закон про особливості державної політики щодо забезпечення суверенітету над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях офіційно затвердив лінію Києва на вирішення проблем на Донбасі силовим шляхом. Про це йдеться в оприлюдненому коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії.

"Оголошено про переформатування т.зв. антитерористичної операції в військову і передачу її управління військовим, яким будуть підпорядковані всі інші силовики. З цією метою буде створено затверджується президентом України якийсь "об'єднаний оперативний штаб", який отримає можливість планувати і задіювати збройні сили проти мирного населення на всій території країни, і необов'язково тільки на південному сході. Причому без формального запровадження воєнного стану. По суті, Порошенко отримує необмежені, близькі до диктаторських, повноваження на придушення інакомислення і невдоволення. Інакше як підготовкою до нової війни це назвати не можна", - твердять кремлівські дипломати.

Їм також не сподобалася констатація в законі того, що РФ здійснює злочинний акт агресії проти України та окупувала частину території. "Фактично Київ намагається зняти з себе всю відповідальність за ті руйнування і страждання, які приносять народу бездумні дії влади України, і перекласти вину на Росію", - відповіли на це в Москві. Там вважають ухвалений закон таким, що "повністю суперечить мінським угодами", тому Київ обвинуватили в похованні мирного процесу та інших форматів пошуку виходу з кризи на Донбасі, включно з нормандським. "Не можна не звернути увагу, що прийняття закону дивним чином "співпало" у часі з анонсованим в Вашингтоні рішенням про готовність США поставити на Україну летальні озброєння. На жаль, ми є свідками створення ситуації, яка загрожує небезпечною ескалацією на Україні з непередбачуваними наслідками для загального миру і безпеки", - підсумували у російському МЗС.

Що думають українці про реінтеграцію та майбутній статус Донбасу

Що думають українці про реінтеграцію та майбутній статус Донбасу

Повʼязані теми:

Наступна публікація