"Такої гострої конкуренції ще не було". Порошенко відреагував на дані голосування

"Такої гострої конкуренції ще не було". Порошенко відреагував на дані голосування

Фото: УНІАН

Гарант чекає на другий тур голосування.

Президент України Петро Порошенко відреагував на завершення голосування у першому турі виборів в Україні.

За його словами, такої гострої конкуренції, як під час цієї кампанії 2019 року, на жодних президентських виборах в Україні ще не було. Він подякував усім, хто віддав свій голос, не залежно від того, якого кандидата вони обрали.

"Вільні й демократичні вибори – тест на нашу європейськість, на нашу відповідність європейській політичній культурі, цивілізаційним стандартам Європейського Союзу. І я переконаний в тому, що цей іспит Україна сьогодні склала успішно. І підтвердить це 21 квітня», - йдеться у його повідомленні в Twitter.

Також чинний український гарант наголосив, що із РФ доведеться вести переговори, і представляти країну-окупанта будуть не російські коміки, а президент РФ Володимир Путін. 

"Так, і з Росією так чи інакше за великим столом з нашими європейськими та американськими партнерами прийдеться говорити. Але представлятиме її не Максим Галкін чи Євгеній Петросян, а, так, щоб ви знали про всяк випадок, Володимир Путін", - додав він. 

Як повідомлялося раніше, в Україні завершилося голосування на першому турі виборів президента України. За даними "Національного екзит-полу 2019" станом на 18:00 у першому турі виборів президента України перемагає шоумен Володимир Зеленський із результатом у 30,4%Петро Порошенко посів другу сходинку з показником 17,8%Юлія Тимошенко стала третьою - 14,2%.

В результатах екзит-полу на замовлення ТСН станом на 18:00 Зеленський отримав 30,1% голосів виборців, на другому місці -  Порошенко із результатом у 18,5%. Третю позицію обійняла Тимошенко - 14%. 

Згідно із даними екзит-полу центру SOCIS, співзасновником якого є головний ідеолог БПП Ігор Гринів, на замовлення телеканалу "Прямий", різниця між Зеленським (29,25%) та Порошенком (19,19%) трохи менша, однак вони вдвох також проходять у другий тур.

На третьому місці опинилися Юлія Тимошенко (13,75%), на четвертому – Юрій Бойко (9,24%), а замкнув першу п’ятірку Анатолій Гриценко (7,91%). 

Фото: ТСН.ua

 

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація