Росія вчергове провела тактичні маневри в анексованому Криму

Росія вчергове провела тактичні маневри в анексованому Криму

Росія вчергове провела тактичні маневри в анексованому Криму

Фото: Міністерство оборони Росії

Запуск крилатої ракети здійснили зі стаціонарного берегового ракетного комплексу "Утес".

В анексованому Криму російський Чорноморський флот під час тактичних навчань провів запуск крилатої ракети з берегового ракетного комплексу "Утес".

Про це інформує офіційний сайт Міністерства оборони РФ.

Ракета була перехоплена винищувачем Су-30СМ. "Своєю чергою, ударна група в складі ракетних катерів "Ивановец", "Р-239" и "Р-60" виявила, взяла під супровід та атакувала корабельною артилерією швидкісну повітряну ціль. На завершальному етапі польоту протикорабельної ракети багатофункціональний винищувач морської авіації флоту Су-30СМ перехопив повітряну ціль та знищив її, застосувавши авіаційну керовану ракету", - підсумувала прес-служба міністерства. 

У навчаннях біля берегів окупованого Росією Криму загалом взяли участь 15 бойових кораблів та допоміжних судів флоту, морська авіація та безпілотники.

Нагадаємо, що в серпні цього року було зафіксовано масштабне переміщення військової техніки РФ від берегів Балтійського моря до берегів Чорного моря, у тому числі і на анексований Крим. Російська влада пояснює це військовими навчаннями "Захід-2017", що мають розпочатися у вересні цього року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація