Там, де домовляються про мир. Про що Порошенко говоритиме з трибуни ООН та коли зустрінеться з Трампом

Там, де домовляються про мир. Про що Порошенко говоритиме з трибуни ООН та коли зустрінеться з Трампом

Фото: Сайт президента України

У США розпочала роботу Генеральна асамблея ООН.

У Нью Йорку почала роботу 72-га Генасамблея ООН.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Сьогодні, 20 вересня, увечері за київським часом з трибуни виступить Петро Порошенко. Президент України, ймовірно, говоритиме про миротворчу місію на Донбасі. А вже завтра, у четвер, у кулуарах асамблеї він зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом. Це буде їхня друга зустріч за цей рік.

Трамп, до речі, уже виступив з промовою на Генасамблеї ООН. Згадав він і Україну та наголосив на важливості захищати суверенітети держав.

"Необхідно захищати свої країни, їхні інтереси та майбутнє, необхідно відбивати загрози державним суверенітетам - починаючи від України до Південнокитайського моря, ми повинні відстоювати повагу до кордонів та повагу до культури та мирної взаємодії", - зазначив Трамп.

"Україна відмовилась од третього за потужністю ядерного потенціалу, отримавши гарантії безпеки від країн Будапештського меморандуму. Натомість ми зараз маємо доводити, що система нерозповсюдження ядерної зброї мала би працювати. В іншому разі щороку виникатимуть нові Північні Кореї. Ось чому так важлива трансатлантична єдність та солідарність світу з Україною", -с казав Порошенко.

Раніше президент України повідомив про розпочаті перемовини щодо миротворчої місії ООН на Донбасі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Сесія Генасамблеї ООН. Головне
Наступна публікація