"Там палає": Кулеба розповів про істеричну реакцію Росії на Кримську платформу

"Там палає": Кулеба розповів про істеричну реакцію Росії на Кримську платформу

Фото: УНІАН

У історичному саміті Кримської платформи взяли участь 46 іноземних делегацій.

За останні два дні вийшло понад 300 публікацій про Кримську платформу у виданнях майже 50 країн світу від Північної та Центральної Америки до Південно-Східної Азії. 

Як пише міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, цифри продовжують зростати, виходять аналітичні статті та цитати з інтерв’ю іноземних лідерів, які побували на саміті в Києві.

Кулеба також виділив низку цитат із матеріалів закордонної преси:

  • “Україна наполягає на своєму праві на Крим”, - заголовок швейцарської газети Blick.
  • “Кримська платформа покликана зрушити питання щодо повернення Криму”, - пише японське новинне агентство Jiji Press.
  • Міжнародне французьке радіо RFI: “Україна в центрі дипломатичної активності: сьогодні у Києві відбувається запуск Кримської платформи - першого великого міжнародного саміту, який має на меті вирішити складне питання деокупації Криму… Понад сорок країн направили своїх високих представників до Києва для участі у саміті, попри обурення та тиск Кремля”. До речі, це одне з найпопулярніших радіо у світі з аудиторією у понад 35 мільйонів людей.
  • Навіть у далекій дружній нам Бразилії видання Estado De Minas пише: “Представники майже 50 країн світу зібралися у Києві, щоб припинити окупацію українського півострова Крим”. Здаля цифри трошки зростають, а формулювання трошки спрощуються. Але на нашу користь.
  • "Президент Зеленський прагне насамперед повернути Крим назад до порядку денного світової дипломатії… вражаюче, що він отримав так багато підтримки", — каже безпековий аналітик британського The Economist Шашанк Джоші.
  • “Кримська платформа не тільки збереже Крим у центрі уваги, але і нагадає Росії про те, що вона зробила. Нагадає, що рано чи пізно їй доведеться повернути тимчасово окупований Крим і взяти на себе відповідальність за свої дії”, - підсумовує експерт у болгарському виданні Frognews.

Очільник МЗС України також згадав про бурхливу реакцію Росії на Кримську платформу.

"Не буду звертати вашу увагу на істеричні реакції Москви та проросійських медіа-ресурсів. Там палає. Коротко кажучи: Слава Україні!", - констатував Кулеба.

Фото: Дмитро Кулеба/facebook/dmytro.kuleba

Нагадаємо, Росія – окупант - це визнано країнами, які підписали декларацію першої Кримської платформи. Історична подія відбулася 23 серпня у Києві. До столиці України з’їхались численні делегації. І всі присутні на саміті заявили, що Крим - це Україна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація