"Тарасе, завтра взагалі останній день". ЗМІ опублікували переписку Костанчука з "Валєрою (БЮТ)"

"Тарасе, завтра взагалі останній день". ЗМІ опублікували переписку Костанчука з "Валєрою (БЮТ)"

Тарас Костанчук все спростовує і стверджує, що проти нього готували провокацію.

Голова "Партії захисників України" Тарас Костанчук, якого підозрюють у спробі дати хабар народному депутату і кандидату в президенти України Юрію Тимошенку, вів смс-переписку з людиною, яка записана в його телефоні, як "Валєра (БЮТ)".

Про це повідомляє видання theБабель із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

У переписці можна зрозуміти, що Костанчука пришвидшують у завершенні якоїсь справи.

Повна версія переписки:

Костанчук: ... Сидимо, спілкуємось

Валєра: Буду з Ю дві години на машині. Напиши будь ласка. або передзвони

Костанчук: Ок.

Валєра: Тарасе, завтра взагалі останній день! Напиши пару слів !!!

Костанчук: Післязавтра. Валерій, що не треба нервувати, буде, як буде.

Валєра: 7 віддають бюлетені до друку, просто інформую

Фото: theБабель

Своєю чергою, в Facebook Костанчук спростував підозри на свою адресу. За його словами, йому готували провокацію. "Сказав (Юрій Тимошенко - ред.), що його залякують, що він боїться. Для того, щоб зіскочити з теми, йому треба віддати гроші тим людям, які внесли за нього завдаток 2,5 мільйона. Попросив у мене ці гроші. Сказав, що точно його вб’ють, якщо він не дасть ці гроші", – розповів підозрюваний.

Нагадаємо, 21 лютого Служба безпеки України повідомила про викриття виборчої піраміди на чолі з народним депутатом. Слідство вважає, що 2018 року на території України було створено злочинну організацію, яка мала на меті масовий підкуп виборців та фальсифікацію результатів виборів президента України. У матеріалах СБУ згадуються народні депутати Валерій Дубіль і Руслан Богдан.

Дубіль не з'явився 28 лютого на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР), де його чекали на 10:00. Бюро викликало його на допит у справі про винаймання політтехнологів з Росії для створення мережі з покупки голосів "виборчої піраміди". Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що Дубіль не позбавлений депутатської недоторканності, тому може лише з власного бажання прийти на цей допит. "Саме він, за наявними в нас доказами, в тому числі аудіо, записаними в законний спосіб Службою безпеки України, координував і організовував оплату технологів, у тому числі, з Російської Федерації, котрі організовували сітку для виборів, яка фінансувалася з-поза виборчого фонду", - сказав Луценко.

Підлеглі Луценка затримали осіб, які намагалися дати кандидату Юрію Тимошенку хабар

Підлеглі Луценка затримали осіб, які намагалися дати кандидату Юрію Тимошенку хабар

Повʼязані теми:

Наступна публікація