Терористи на Донбасі скоюють уже другий міжнародний злочин – Порошенко

Терористи на Донбасі скоюють уже другий міжнародний злочин – Порошенко

Терористи не підпускають експертів до уламків збитого Boeing 777

Бойовики знущаються над тілами загиблих і не віддають їх родичам.

Президент України Петро Порошенко наголосив, що терористи на Сході скоюють уже другий міжнародний злочин, не віддаючи тіла загиблих у збитому пасажирському літаку Boeing 777.

"Президент України заявив, що терористи скоюють уже другий міжнародний злочин, спершу збивши літак, що призвело до загибелі 298 людей, а тепер знущаючись над тілами загиблих", - цитує главу держави його прес-служба. Про це Порошенко сказав під час телефонної розмови із президентом Польщі Броніславом Коморовським.

Порошенко поінформував польського колегу про розвиток подій і подякував за чітку і швидку реакцію Польщі.

"Україна дуже розраховує на подальшу підтримку наших стратегічних партнерів - поляків", - наголосив президент України.

Говорячи про врегулювання конфлікту на Донбасі, Порошенко наголосив, що ті, хто мають стосунок до теракту, не можуть бути стороною переговорів. Їх злочин має бути розслідуваний у міжнародних судах. Тим більше, зазначив президент, фактично всі вони є громадянами Росії і не можуть вести розмову про долю України.

Коморовський відзначив постійну взаємодію між країнами і запевнив, що Польща буде і надалі рішуче підтримувати Україну.

Також президент Польщі повідомив, що українське питання стане одним з головних на порядку денному найближчої зустрічі Східного флангу НАТО за участю глав держав Вишеградської четвірки, країн Балтії, Румунії та Болгарії. Він пообіцяв поінформувати свого українського колегу про рішення цієї зустрічі.

Нагадаємо, терористи обстріляли представників ОБСЄ на місці падіння Boeing 777. Унаслідок теракту загинули 298 пасажирів та членів екіпажу літака.

Повʼязані теми:

Наступна публікація