Терористи на Сході продовжують зухвало порушувати умови перемир'я

Терористи на Сході продовжують зухвало порушувати умови перемир'я

Терористи продовжують зухвало порушувати умови перемир’я / Фото: Reuters

У спільній заяві МЗС та Міноборони закликали всіх іноземних партнерів підтримати послідовні зусилля країни для відновлення миру.

Попри ініціативи президента України Петра Порошенка щодо реалізації мирного плану врегулювання становища в окремих районах на Сході країни, бойовики продовжили збройні атаки, зухвало порушуючи умови перемир'я.

Про це йдеться у спільній заяві МЗС та Міноборони України.

 "Лише за одну ніч 22 червня силами незаконних збройних формувань було вчинено 11 обстрілів позицій Збройних Сил України в районі Краматорська, Слов'янська, Артемівська та інших міст. Упродовж дня бойовики вчинили послідовну серію нападів і мінометних штурмів на українських прикордонників в районі населених пунктів Червонопартизанськ, Бірюкове та Ноздрівка на Луганщині. Провокації продовжуються", - зазначено в заяві.

У зв'язку з цим, українська сторона  звертається до всіх іноземних партнерів із закликом підтримати послідовні зусилля держави для відновлення миру та безумовну реалізацію положень Женевської заяви від 17 квітня усіма її сторонами.

"Головна вимога стосується Росії. Наша держава разом з усім міжнародним співтовариством очікує від Російської Федерації реальної і діяльної підтримки мирного плану Президента України, ефективного захисту кордону від терористів та застосування всього безумовного впливу на незаконні терористичні угруповання на сході країни для негайного припинення вогню та складення ними зброї. Будь-яке заохочення терористів матиме критичні наслідки", - зазначено у документі.

Як вже раніше повідомлялося, Порошенко найближчим часом хоче посилити силовий блок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація